lördag 27 februari 2010

Stället´s Antik & Kuriosa

Stället´s Antik & Kuriosa i Skåne har ett enormt utbud på väldigt liten yta.
Här finns en bod med mycket fina småsaker som gamla förpackningar i olika utföranden, zoega´s burkar, bruksföremål, lampor, glas, tidningar mm.
Det finns det en bod med lite möbler så som små bord, stolar och byråer men här finns även fina burkar i plåt och glas, trasmattor, speglar och kristallkronor.
Sedan finns det en tredje bod där det var halva priser på allt. Här samlades grejer som glas, porslin, ramar och annat som kanske inte är lika fint eller hade samma värde som det andra.


Stället´s är rätt så dyrt men det är mycket fina, välbevarade saker av kvalité som man kan köpa här.
Väl värt ett besök!

Det ligger i Skåne utmed E4.an, avfart Åstorp Södra. Kör mot Åstorp och sväng höger in på Bronsgatan (industriområde) innan rondellen.

Öppet
Vardagar 10-17
Lördag & Söndag 11-17

September - April: Stängt tisdag-torsdag

Vill du komma på annan tid ring Janet 0736-519596

fredag 26 februari 2010

Ommålning

Ett nattduksbord kom i vägen för min målarpensel idag. Det är ett gammalt loppisfynd som min mamma köpt till mig för en 8-10 år sedan. Det har varit målat med någon krackeleringsfärg och nu var jag trött på det. Väggfärgen stod framme och då fick bordet sig en omgång med den.
Jag gillar att måla saker med väggfärg, det får en lite mysig matt och ruff ojämn yta då. Förra veckan målade jag ett gammalt matbord från Ikea med väggfärg.

Även en anslagstavla (syns i bakgrunden på första bilden) fick sig en sväng med penseln idag, men den ville jag inte ha helvit så där drog jag bara lite snabba strykningar.

onsdag 3 februari 2010

Knut & Svea

Knut & Svea - antikt vintage och nytt, i Stockholm tipsar en vän till mig om.
Butiken ligger på Roslagsgatan i Vasastan och är en av hennes favoritbutiker. Den sätts på att besöka listan hos mig, ser spännande ut.

Bilderna kommer från butiken och är tagna av Caroline