söndag 27 maj 2012

Onkel Enkel

En mycket god vän till mig var snäll nog att dela med sig av sina otroligt fina bilder från en härlig inspirationsresa som hon gjort (tillsammans med en massa andra fina vänner). Tack vännen!

Destinationen var Onkel Enkel, ett mysigt pensionat och café på Österlen. Fina rum, vacker miljö, god mat och trevliga ägare! Jag är avundsjuk och kommer absolut att åka förbi i sommar.

Foto: Malin Holmbom



onsdag 16 maj 2012

Hax Retro


foto: Lånat från Sara Johari Sydsvenskan
Trevligt reportage i Sydsvenskan om 50-60-tals inredning, och en butik som heter Hax Retro vilken ligger i Slottsstaden i Limhamn. Har aldrig varit där själv, men av allt att dömma kanske en resa till sydligare breddgrader vore någonting....

Butiken är enligt reportagets författare "ett stort retromuseum" med porslin, möbler, lampor, glas, bestick och mycket mer!



tisdag 15 maj 2012

Bolina

Efter lite slösurfande hamnade jag av misstag in på en sida som skapade ett galet ha-begär! Sidan är fråg Norge och heter bolina.no. Fanns allt från inredning till kläder och smycken. Har samlat ihop till ett litet kollage, och givetvis gick det att beställa även om man sitter på "fel" sida gränsen!
Håll tillgodo mina vänner!

foto: lånade från bolina.no

lördag 12 maj 2012

Butiken Hjälpen

Lördagens loppisfärd förde oss bland annat till "Butiken Hjälpen" i Ölmstad, som ligger mellan Jönköping och Gränna.
Trots det dåliga vädret, ösregn och gråmulet, en trevlig utflykt. Jag kan verkligen rekommendera denna tripp om du bor i närheten. Kör gamla Grännavägen från Huskvarna. Bara omgivningarna runt omkring med böljande fält och skog är fantastiska! Berättar med om detta senare.


Butiken består av två byggnader, en med möbler och större ting, och en med mindre saker- porslin, böcker, textil med mera. Som så många andra loppisar är detta en labyrint av små rum som avlöser varandra. En gidigen porslinsavdelning som kan rekommenderas. Fyndade 6 stycken underlägg, Arabias Kastelheimi för 60 kr. De är även bra på böcker, även om den bok jag köpte skall användas till bröllopsdekoration.





När du gjort ditt besök (tag med kontanter för de tar inte kort) kan jag rekommendera en glass i Krysset Lanthandel ungefär 100 m från butiken. De har egengjord smarrig glass, Grenna glass, i olika smaker. Vad sägs om Lilla Ellens Enkla Vanilj, Luriga Ronjas Lakrits eller årets experiment Fläderlätta Citronkyssar?! Kan även ätas på glasscafeét i Gränna (en stad som förtjänar ett eget inlägg senare i sommar!).

När du ätit upp din glass och känner dig ännu mer suger kan jag rekommendera en avstickare runt sjön Landsjön. Vid sidan av fin fin natur, vackra gårdar som Lyckås, kan du passa på att besöka fiket och butiken "Kaffe och Kackel" som har öppet april-oktober. Uteservering med hembakat på menyn och utsikt över Landsjön. När vi åkter förbi idag öste regnet ned, så bilderna gör inte den mysika miljön riktigt rättvisa... men ni får hålla tillgodo!

 Lyckås gård.
 Kaffe och kackel
Dagens fynd, bok och underlägg (och fina karaffer, men de får jag berätta om en annan gång).

onsdag 9 maj 2012

Den som väntar på någonting gott... bakluckeloppis i Göteborg!

Efter en låååååång vinter och vår börjar nu äntligen den stora loppis-säsongen! Jag vill passa på att be om ursäkt för min dåliga uppdatering, bytt jobb och planerar bröllop vilket tagit lite tid. Dåliga ursäkter, för lite loppis har man alltid tid för! Gör om, gör rätt! Men ni kära läsare har inte legat på latsidan vilket jag är glad för.



Tänkte börja med att tipsa om en bakluckeloppis i Göteborg som hade premiär förra helgen. Detta är en drive in loppis som äger rum på Dalens grusplaner vid Slottsskogsvallen, bakom Slottsskogen i Göteborg. Öppettiderna är 11-15.00 och entrén är fri!

Med sina imponerande 12 000 kvadratmeter kan du fylla bilen och komma dit utan att förboka plats. För mer information om priser och andra saker som kan vara bra att veta (toaletter, hoppborgar, fika...) titta in på hemsidan
De aktuella loppisdagarna för sommaren är: 5-6/5, 19-20/5, 16-17/6, 30/6-1/7, 28-29/7, 4-5/8, 19/8, 25-26/8, 2/9, 8-9/9, 15-16/9, 23/9, 29-30/9



Tack Christoffer för tipset!